måndag 15 mars 2010

Spännande!

Nu går vi in i en rikgtigt spännande och omvälvande tid på Stora Högaskolan! Vi har vår första fortbildningsdag kring "Varsin" och reaktionerna är minst sagt blandade ;).

Det är många tankar som surrar i huvudet, och vi vet naturligtvis inte riktigt vad det kommer att innebära att alla elever får varsin dator att jobba med. Några fördelar jag hoppas på är att kunna ha en mer flexibel undervisning där jag kan individualisera ännu mer. Jag hoppas också på att kunna ge mer respons under arbetets gång, vilket ju går hand i hand med vårt arbete kring mål och bedömning och en formativ bedömning.

Nu känns det viktigt att samla på sig bra länkar som jag kan använda i undervisningen framöver, i svenska, engelska och so, och att inte sitta fast i gamla tankemönster utan vara öppen och nyfiken!

Säkert kommer vi att stöta på många frågor och problem, gå på en hel del nitar och göra tokigheter - men spännande ska det bli!

1 kommentar:

  1. Hej Anna!
    Ja, det ska bli spännande att se hur vi kan utveckla undervisningen med varsin. Enklare torde det bli att slippa boka mediasal och att faktiskt alltid ha datorer till hands för att skriva, söka fakta, kommunicera osv.
    kram Åsa

    SvaraRadera